fbpx

Felejtsd el a múlt biztonsági rendszereit!

 

 

 

 

Megbízható. Kényelmes. AJAX.

Funkcionalitás

Mire jó az Ajax rendszer?

Az Ajax egyszerűen bővíthető belépési, tűz és beázás érzékelőkkel, valamint lehetőséget biztosít elektromos berendezések távoli vezérlésére. A rendszer kiterjesztéséhez külön vásárolhatsz eszközöket. Az érzékelőket pedig mindössze pár érintéssel csatlakoztathatod a mobil alkalmazásból.

Tényleg a központtól távol is működnek az AJAX eszközök?

Leteszteltük a maximális távolságot érzékelők és a központ közt és tényleg 2000 métert is elértük. A te esetedben ez változhat, mivel a falak és egyéb akadályok csökkentik a hatótávot. Amennyiben bizonytalan vagy, csinálhatsz egy rádiós tesztet az érzékelők telepítése előtt az Ajax Security Systems alkalmazással, ami kijelzi a jelerősséget.

Milyen gyakran kell tölteni az akkumulátort?

Az Ajax eszközök akkumulátorral működnek és nem az elektromos hálózathoz csatlakozva, mint más vezetékes rendszerek. Ennek ellenére a saját fejlesztésű speciális energiatakarékos rádió protokollunknak köszönhetően otthonodat és irodádat a lehető legtovább képes védeni, akár 7 évig is.

Honnan fogom tudni, ha hamarosan lemerül az akku?

Ha az akkumulátor töltöttségi szintje kritikus alá esik, az Ajax értesítést fog küldeni. Amennyiben kíváncsi vagy, az eszköz beállításainál mindig ellenőrizheted az akku szintjét.

Hogyan figyelhetem meg az Ajax biztonsági rendszert?

Ennek a legegyszerűbb módja az Ajax Security Systems alkalmazás használata iOS-en vagy Androidon. Az alkalmazással be- vagy épp kikapcsolhatod a rendszert és megfigyelheted az adott eszközök adatait, beleértve a jelerősséget, akkumulátor töltöttségét és a hőmérsékletet is. A rendszer az Ajax SpaceControl-lal és KeyPad-del is kezelhető.

Támogatja az Ajax a szcenáriókat?

Az Ajax biztonsági rendszere képes működtetni a Relay-t, a WallSwitch-et és a Socket-et, ha riasztás történik, megváltozik a biztonsági kód vagy akár időzítheted is őket. A biztonsági rendszeren a biztonsági módot is változtathatod időzítéssel és vezérlő módban az automatizált eszköz gombnyomásra is reagál.

Beindítja a riasztót a macskám vagy porszívóm?

Az Ajax digitális algoritmust használ az emberi mozgás felismerésére. Ha a háziállatod nem magasabb, mint 50 centiméter és nem nehezebb 20 kilogrammnál, nem fogja az Ajax érzékelőit riasztani.

Van lehetőség felhasználók hozzáadására és törlésére?

Amennyiben a rendszerbeállításokhoz teljes hozzáférésű adminisztrátor vagy, akkor igen. Egy biztonsági rendszerhez akár 99 felhasználót is lehet csatlakoztatni. Ebbe beleférnek a családtagok, barátok, szomszédok, kollégák vagy akár egy biztonsági cég is.

 

Támogatja az Ajax a kamerákat?

Az Ajax alkalmazásain keresztül csatlakoztathatóak a biztonsági rendszerhez harmadik féltől származó kamerák. Szinte bármely RTSP-t támogató kamerát választhatsz, de a Uniview, a Dahua, a Hikvision, valamint Safire IP kamerái és DVR-jei egyszerűsített integrációval is rendelkeznek.

Értesítések

Hogyan tudatja velem az Ajax, ha vészhelyzet van?

Az Ajax push értesítéseket és SMS-t kínál szöveges értesítésre vagy fel tudja hívni a rendszer tulajdonosát. Az értesítési beállítások elérhetőek a mobil alkalmazásból.

Hogy tud az Ajax ilyen gyors lenni értesítéskor?

A központ folyamatosan monitorozza az érzékelőket, azok pedig rendszeresen értesítik a központot. Ha egy érzékelő jelez, azonnal továbbítja az információt. A központ ezután értesítést küld a rendszer tulajdonosának okostelefonjára és/vagy a központi monitorozási állomásra. Ez az egész a másodperc törtrésze alatt megtörténik.

Szabotázs elkerülése

Mi történik, ha elmegy az internet?

Offline módban az Ajax ugyanúgy működik, ahogy azt más professzionális biztonsági rendszerek teszik: az érzékelők felmérik a helyzetet és értesítik a központot. Ha van veszély, a rendszer szirénája tudatni fogja veled.

Védtelen maradok áramszünetkor?

Nem! Az Ajax még áramszünet esetén is védi otthonod. Az érzékelők akkumulátorról működnek és a központban is van egy biztonsági akkumulátor, mely 16 órányi megbízható működésre elég. És amikor véget ér az áramszünet, a központ automatikusan visszatölti a tartalék akkumulátort.

Fel lehet törni az Ajaxot?

Az Ajax zárt ökoszisztémával rendelkezik. A behatolásokat és hibákat úgy küszöböltük ki, hogy átvett algoritmusok és eljárások helyett a sajátjainkat készítettük el. Mi fejlesztettük ki az alapoktól a Jeweller rádiós kommunikációs technológiát többszintes védelemmel. A Malevich egy valós-idejű operációs rendszer, mely immúnis a vírusokra és a saját IoT protokollunk kizárja az esélyét, hogy eszközeink botnet hálózat részeseivé váljanak. A jövőbeli támadások kivédésére rendszeresen teszteltetünk külsősökkel.

Össze lehet zavarni az Ajaxot?

A legtöbb biztonsági rendszertől eltérően az Ajax kettős kommunikációs csatornát használ az értesítések küldésére: mobil- és szélessávú internetet egyaránt. Amikor probléma merül fel az egyik csatornával, az Ajax automatikusan átvált a másikra. Ha egy támadó összezavarja a GSM jelet, a rendszer Etherneten vagy Wi-Fi-n keresztül küldi az értesítéseket.

Össze lehet zavarni a központ és az eszközök közti rádió jelet?

Értesítés nélkül nem. Ahogy azt már fentebb írtuk, a központ irányítja az összes rendszer érzékelőt. Abban a pillanatban, hogy nem kap visszajelzést legalább az egyiktől, az adatvesztésről értesíti a felhasználókat. Emellett a központ magas zajszintekről is beszámol, ami lehet jele összezavarási kísérletnek vagy más erőteljes interferenciának. Ilyesmi lehet például a szomszéd hibás rádióvevője is.

Közbe lehet ékelődni az Ajax rádiójeleibe?

Nem. Minden eszközadat titkosítva van egy lebegőkulcsos algoritmussal küldés előtt. Extra védelemért minden eszköz egyedi azonosítóval rendelkezik, hogy így nehezítse az ilyen irányú támadásokat.

Szükségem van egy szakemberre a telepítéshez?

Ha szeretnéd, te is beállíthatod a rendszert, a mobil alkalmazás szerelési útmutatót is nyújt. Ennek ellenére egy professzionális beszerelés esetén nagyobb az esély a maximális védelemre. A választást rád bízzuk.

Bizalom

Milyen információkat gyűjt az Ajax és miért?

Az Ajax csak olyan adatokat gyűjt, amik a rendszer működésének vagy képességeinek javítását teszi lehetővé. Az adatok részekre bontottak, névtelenek és több európai szerveren titkosítottak. Az adatok titkosított csatornán jutnak el a szerverig és felhasználói engedély nélkül olvashatatlanok.

Ökológia és egészség

Úgy hallottam, hogy a rádiósugárzás rossz hatással van az egészségre, főleg a férfiak esetén. Igaz ez?

Rengeteg olyan tényező van, ami negatívan befolyásolja az ember egészségét. Ezek közt van a rossz életmód, a drog/alkoholfogyasztás és a helytelen étkezés. A mi eszközeink nincsenek köztük. Ráadásul amellett, hogy emberbarátak termékeink, a környezetre is figyelnek, erről EU tanúsítványaink is vannak.

Szolgáltatások

Ki válaszol egy riasztásra, ha nem vagyok otthon?

Elméletben a szomszédaidnak adhatsz rendszer hozzáférést. Így ők is ellenőrizhetik, hogy riasztáskor minden rendben van-e. Mindemellett mi biztonsági szakértőket bíznánk meg ezzel a felelősséggel, mivel az Ajax együttműködik a központi monitorozási állomásokkal a világ minden táján.

Mennyibe kerül az Ajax havi működtetése?

Az Ajax ingyenes, ha saját magad monitorozod otthonod. Csak akkor kell fizetned, ha csatlakoznál a központi monitorozási állomáshoz. Ennek díja helyzetedtől, valamint a megfigyelt terület méretétől és az igényelt szolgáltatásoktól is függ.

Válassz vezeték nélküli szettjeink közül!

Az ajaxriasztó csapata leveszi a terhet a válladról!

A Szett tartalmaz mindent, amire szükséged van otthonod teljes védelemhez. A magas érzékenységű érzékelők figyelik a bent zajló eseményeket, míg egy erős központi egység a behatolás pillanatában azonnal küldi a jelet az okostelefonodra és a távfelügyeletnek.

AJAX kezdő szett

Vezeték nélküli szett

AJAX kamerás kezdő szett

Vezeték nélküli szett

AJAX Pro Szett

Vezeték nélküli szett plusz