fbpx

Manapság sajnos többféleképpen is védenünk kell az értékeinket. Az AJAX riasztórendszer a meglévő védelmünket (zár, rács) egészíti ki, és telepítéstől függően akár már a betörés előtt értesíthet minket. Az AJAX a világ egyik legmodernebb vezeték nélküli okos riasztórendszere, amit külön költség nélkül, akár mi magunk is telepíthetünk ingatlanjainkban (ház, lakás, nyaraló, üzlethelyiség, vagy akár az irodánkban is.)

Riasztót a nyaralóba

Nyaralóba kifejezetten ajánlott az AJAX riasztórendszer, mivel általában csak hétvégenként, és a szabadságunk alatt tartózkodunk ott. Hétköznap, télen felügyelet nélkül hagyjuk a kedvenc pihenőhelyünket. Az Ajax riasztórendszer segítségével védeni tudjuk a nyaralóban található értékeinket. Betörőknek könnyű préda a magára hagyott nyaralók, a tárolóban hagyott kerti felszerelések, gépek. Sokszor eltulajdonítanak TV-t, különböző technikai felszereléseket is, és mindent ami mozdítható. Arról nem beszélve, hogy senki sem szereti, ha a tulajdonába, házába betörnek és ott kutakodnak. Az AJAX-ot mi magunk is kiépíthetjük a nyaralónkba, vagy segítséget kérhetünk a rendszer telepítésében az ajaxriaszto.hu profi csapatától!

Ez a riasztórendszer a jól átlátható és könnyen használható felületével a felhasználók profi vagyonvédelmi rendszere, melyet még a nagyi is tud kezelni. Különleges értesítési beállításainak köszönhetően azonnal tudjuk, ha behatolást érzékel a rendszer. Kiegészítő érzékelői által értesíteni tud akkor is, ha például tűz vagy csőtörés van a nyaralóban, ami különösen fontos lehet, mivel nem mindig tartózkodunk ott, és káresemény sajnos bármikor bekövetkezhet. Így minél hamarabb tudjuk akár távolról is minimalizálni a kárt.

Természetesen olyan helyre is érdemes riasztót telepíteni, ahova nap, mint nap bejárunk. Például az irodánkba.

Riasztót az irodába, avagy védd profi módon a kényes dokumentumokat, adatokat!

Amennyiben irodába telepítünk riasztót, fontos szempont lehet, hogy azt többen használják. Az AJAX akár 99 felhasználót is képes kezelni. Tehát az egész iroda kezelheti a rendszert és erről értesítést is tud küldeni a tulajdonosnak is. Tudjuk, hogy reggel ki volt a legfrissebb kolléga, valamint mikor hagyta el az irodát az utolsó munkatárs.

Az AJAX nyitás érzékelői segítségével héjvédelmet telepíthetünk az irodán belül is. Például állandó értesítést rakhatunk egy-egy ajtó nyitására (ahol a fontosabb adatok, papírok, esetleg szerverek vannak), de rakhatunk nyitás rézékelőt egy aktákkal teli, zárható szekrényre is. Így tudjuk, ha valaki hozzáfért a kényes adatokhoz. Az AJAX nem hibázik, rendelkezik beépített akkumulátorral és SIM-kártya foglalattal is, tehát ha az irodában kikapcsolják az internetet, illetve az áramot, a riasztórendszer akkor is működik!

Riasztót az üzlethelyiségbe

Arra nem is érdemes szót fecsérelni, hogy egy üzlethelyiség mennyire kitett préda a betörőknek. A nagy üvegfelületek hívogatóan csábítják a rosszban sántikálókat. Az üzeltben található árut , eszközöket pedig védeni kell, hiszen a vállalkozásunk ebből él. Ebben segít az AJAX riasztórendszer. A távolról irányítható rendszer rögtön jelez nekünk, ha valami történik az üzletünkben, illetve kényelmesen, új felhasználók hozzáadásával adhatunk jogot a riasztásra az ott dolgozó kollégának, takarítónőnek.

Üzlethelyiségekbe különösen ajánljuk a kamerával felszerelt AJAX szettünket, amiről bővebben ebben a cikkben írtunk: Az AJAX kamerás mozgásérzékelője, a MotionCam és a Hub 2 – leírás.

Melyik szettet ajánlja az Ajaxriaszto.hu csapata?

Első lépésben az AJAX központi egységét, a Hub-ot kell kiválasztanunk. Ez önmagában egyébként nem egy nagy feladat, függ az adott ingatlantól, mit szeretnénk védeni és milyen funkciókra van szükségünk. Menjünk szépen sorba:

AJAX HUB választás, melyiket vásároljam meg?

A fenti táblázatból jól látszik, hogy hány eszközt, hány felhasználót képes kezelni az AJAX Hub, Hub Plus és Hub 2. Nézzük meg ezt rögtön egy másik szemszögből: mekkora a helyiség az épület vagy ingatlan amit riasztani szeretnénk, mennyi nyílászáró van, milyen behatolási pontok találhatóak. Ingatlanon belül mit és hogyan szeretnénk védeni. Egy átlagos irodában, üzlethelyiségben, nyaralóban az  AJAX szettjeink tökéletesen elegek, szettjeink úgy vannak összeállítva, hogy vásárló kedvezményesen tudjon kialakítani egy vezeték nélküli riasztórendszert, amelyet ha szükséges bármikor bővíthet érzékelőnkkel.

Szettjeink:

  • 30-60nm lakás, ház, iroda, nyaraló, üzlethelyiség: AJAX Hub (Kezdő szett)
  • 60-100nm ház, iroda, nyaraló, üzlethelyiség: AJAX Hub (Pro szett)
  • 30-60nm ház, lakás, kamerás érzékelővel: Hub 2 (Kamerás kezdő szett)

A kamerás érzékelő támogatás egy vadonatúj funkcióként érkezett 2020 elején. Ezt a funkciót csak a Hub 2 támogatja és itt tulajdonképpen vizuálisan látjuk a riasztási eseménykor történteket a MotionCam-nek köszönhetően. Bővebben ebben a cikkben írtunk erről: Az AJAX kamerás mozgásérzékelője, a MotionCam és a Hub 2 – leírás

Három szettet alakítottunk ki a vásárlók számára. A kezdő szett kényelmesen megállja a helyét egy kisebb nyaralóban, irodában, boltban, raktárban. A Pro szett pedig már egy nagyobb nyaralót, irodát, boltot céloz meg, és rendelkezik vezeték nélküli, érintőkijelzős KeyPaddel is, amit lényegében a bejárat mellé telepítve a klasszikus nyitás-zárásra lehet használni.

Hogyan kezdjünk neki egy AJAX riasztó vásárlásának?

Először is mérjük fel a helyszínt. Mérjük fel, hogy mennyi bejáratunk van, milyen nyílászárók találhatók az ingatlanon, azokat kell-e védeni. Hány védvonalat szeretnénk, szeretnénk-e már a nyílászárókat védeni, amennyiben igen, az ablakra is nyitás érzékelőt tenni és nem csak egy mozgás érzékelőt a helyiségbe.

Szükségünk van-e tűz és vízjelzésre. Ezen kívül felvetődik a kérdés, hogy többen használjuk-e a rendszert, mindenki képes-e használni a mobiltelefonos alkalmazást, amennyiben nem érdemes telepíteni egy KeyPadet (link) vagy pedig Space Control-t. (link) Végezetül, de nem utolsó sorban: szeretnénk-e automatizálni az ingatlant a riasztó segítségével, mert az AJAX erre is képes!

Ha megvan, mit szeretnénk, kattintsunk a termékek aloldalra, majd egyenként tegyük bele az eszközöket a kosárba. Mint már említettük, érdemes egy szettel kezdeni, amivel spórolhat az ember, és azt kiegészíteni olyanok eszközökkel, amikre még szükségünk lehet.

Az AJAX vezeték nélküli okos riasztórendszerrel nehéz hibázni, a modern szoftvernek és hardvernek köszönhetően gyorsan és könnyedén telepíthetjük, állíthatjuk be úgy, hogy számunkra megfeleljen. Kattintsunk ide a termékekhez és válasszuk ki a megfelelőt!

Hírek, tippek, trükkök, akciók