fbpx

Manapság már elvárt dolog egy klíma, ha albérletet keresünk, és ezt a főbérlők is nagyon jól tudják. Ez komfortosabbá teszi a bérleményt, és több bevételt termel az adott lakás, ház. A riasztórendszer nem csak növeli az értékét a kiadó ingatlannak, hanem adott esetben meg is védi azt! Egyszóval mind az albérlőnek, mind a főbérlőnek optimális lehet egy okos, vezeték nélküli riasztórendszer telepítése.

Riasztót még nem volt ilyen egyszerű vásárolni és telepíteni. Az AJAX úgy lett kifejlesztve, hogy bárki, otthon is felszerelheti és kényelmesen használhatja az okostelefonja segítségével. Itt rögtön jön a kérdés, hogy mennyire biztonságos az AJAX a többi riasztóhoz képest? A cég rendszere az átlag riasztóknál sokkal biztonságosabb, és rengeteg olyan egyedi technológiát használ, amivel máshol nem találkozhatunk. Nézzük is meg, kinek mikor éri meg megvásárolni az AJAX-ot.

A világ egyik legmodernebb és legmegbízhatóbb vezeték nélküli biztonsági rendszere!

AJAX riasztó telepítés és beállítás – főbérlőknek

Amennyiben ingatlant adnánk ki, a már említett érték a legfontosabb. A riasztóval növeljük az albérlet értékét, és nem kell szakember a telepítéséhez. Nem kell hónapokig kutakodni, hogy melyik kiegészítőt, rendszert vásároljuk meg. Az ajaxriaszto.hu szettjeit pont úgy találtuk ki, hogy egy átlag háztartásban rögtön megállják a helyüket, a telepítésük pedig pofonegyszerű. Nem kell kifizetni a riasztós cég kiszállási díját, sem a beszerelését, és nem kell napokat várni a szerelőre, valamint külön havi költségbe sem kell verni magunkat. Természetesen az AJAX beköthető távfelügyeletre is!

Ez a riasztórendszer a felhasználókért van, különleges értesítési beállításainak köszönhetően azonnal tudjuk, ha behatolást érzékel a rendszer, de értesít akkor is, ha például tűz vagy csőtörés van a lakásban, ami tényleg fontos lehet, mivel nem mi lakunk benne, nem tudjuk, mikor vannak otthon az albérlők és bizony káresemény bármikor történhet! Airbnb esetén például sokszor előfordul, hogy dohányoznak a lakásban, pedig az ingatlan tulajdonosa nem engedélyezte a dohányzást. Az AJAX riasztó füstjelzője erre is megoldást nyújt.

Ezen kívül a riasztórendszer felhasználóbarát. Tehát ugyan adhatunk jogosultságot az albérlőnek, hogy élesítsen, hatástalanítson, de ahhoz nem, hogy az egyes eszközöket állítgathassa. Rálátunk az egész rendszerre és monitorozhatjuk is. Az AJAX KeyPad kiegészítő hasznos lehet, ha nem mobilon keresztül szeretnénk élesíteni a rendszert, de alapjában véve nem szükséges hozzá.

Röviden tehát az AJAX különösebb extra költségek nélkül használható, és védelmet nyújt a komolyabb káresemények ellen. A kezdő szettünk egy átlagos albérletben teljesen megállja a helyét, és adott esetben érdemes kiegészíteni egy AJAX KeyPaddel, mely egy érintőképernyős kezelő panel, ami az AJAX biztonsági rendszerének élesítéséhez és hatástalanításához használható.

AJAX riasztó telepítés és beállítás – albérlőknek

Nem csak azoknak lehet hasznos, akik ingatlant adnak ki, hanem azoknak is, akik ingatlant bérelnek. Az AJAX sok szempontból ideális riasztórendszer lehet az albérlők számára is. Az már olvasható volt fentebb, hogy nem csak behatoláskor riaszt a rendszer, hanem füst- és vízszivárgás ellen is véd, márpedig egy régi házban azért előfordulhat a csőtörés, és bizony ha nem vagyunk otthon, hatalmas kár keletkezhet, nem csak a lakásban. Ezen kívül az AJAX-nak semmiféle plusz költsége nincs, sem az albérlő, sem a főbérlő számára. Nincs bekötési díj, nincs kiszállási díj, és nincs havidíj.

Az AJAX egy vezeték nélküli riasztórendszer. Mit is jelent ez? Azt, hogy különösebb vésés, fúrás, kábelezés nélkül telepíthető, mintha csak egy új routert raknánk be a lakásba. Ez azt is jelenti, hogy hordozható, tehát költözés esetén magunkkal vihetjük, és adott esetben kiegészíthetjük a következő lakáshoz!

AJAX riasztórendszer értesítések

Miután minden kiegészítőt a helyére raktunk, érdemes néhány alap beállításon végig menni, mert fontos lehet későbbiekben. Ugyan ahány rendszer, annyi beállítás, de például ha az Apple készülékét használjuk, akkor fontos, hogy az értesítéseknél a kritikus értésítések is aktiválva legyenek. A cég úgy alkotta meg az alkalmazást, hogy az tényleg értesítsen, ha valami történik, és bizony ezt meg is teszi. Ahogy a lenti képen látszik, kihasználja az iOS kritikus értesítési beállításait.

Így akkor is kapunk riasztást a telefonon keresztül, maximum hangerővel, amikor le van halkítva a készülék, vagy ne zavarj módban vagyunk! Amennyiben az elején tiltást nyomtunk, az iOS Beállítások appban az Értesítések opció alatt tudjuk újra aktiválni. Ezen kívül érdemes beállítani, hogy GPS alapján nyomon követhessen az alkalmazás. Ezt alapesetben kikapcsolva tartja az AJAX, de jól jöhet, ha esetleg elfelejtenénk beriasztani, vagy éppen hazafelé tartva már előre kiriaszthatunk. Ezt az AJAX alkalmazáson belül a Hub beállításai alatt találjuk meg a GPS-t keresve!

Ezen kívül a riasztó zónákra osztható, ezáltal úgymond szobákra is külön-külön beállíthatjuk az élesítést és hatástalanítást. Tehát ha többen lakunk egy ingatlanban, akkor külön is riaszthatjuk a saját szobánkat, így más, mondjuk egy vendég még véletlenül sem fog bemenni a tudtunk nélkül!

Konklúzió

Röviden tehát azért is érdemes az AJAX rendszert választani mind a főbérlőnek, mind az albérlőnek, mert semmilyen plusz költséggel nem jár a beszerelése, illetve a főbérlő több védelmet kap arra vonatkozóan, hogy mi történik az ingatlanjában, az albérlő pedig nincs ingatlanhoz kötve, ahogy költözik, úgy vele együtt költözhet az AJAX is.

Mennyire biztonságos az AJAX? Olvasd el a “Miért az AJAX?” aloldalunkat, és a telepítés menetéről is olvashatsz tőlünk.

Hírek, tippek, trükkök, akciók

Vásárold meg a kedvezményes AJAX szettjeink egyikét!