fbpx

Korábban volt már szó az AJAX riasztó beállításáról, telepítéséről, illetve hogy milyen SIM-kártyát vásároljunk. Most az egyes ikonokon fogunk végigmenni, mert sokszor nem egyértelmű, hogy a kiegészítő mellett miért van az a bizonyos “köröcske”. 😏

Az AJAX riasztó modern, okos alkalmazása segítségével szinte minden azonnal ellenőrizhető, állítható a rendszerben. Tehát, ha szeretnénk, akár távolról is optimalizálhatjuk a riasztót és beállíthatunk számunkra szükséges dolgokat. Ehhez nincs szükség szakember segítségére, nem kell várni a programozóra, csupán néhány koppintásra van szükség. Ahány opció, annyiféle ikon, és ezek sokszor ugyan egyértelműnek tűnnek, nem mindig azok. Nézzük is meg őket!

ajax riasztó ikonok

Ahogy a fenti képen látható, néhány ikon egyértelmű, néhány azonban már nem annyira, de azért elveszni nem fogunk. 🤗 Szóval az alap ikonok közé tartozik a rádiós jel és az akkumulátor, ez talán mindenki számára világos.

Ezen felül azonban számos “fura” jellel találkozhatunk, ilyen például az óra, vagy a kis c betű fordítva. Az óra jel a késleltetés belépéskor, vagy távozáskor, amikor ugye beléptél az épületbe, de még nem írtad be a kódot, legyen rá idő. A fordított c betűs ikon pedig a részleges avagy éjszakai riasztást jelenti, vagyis az eszköz be van állítva részleges élesítésre, így megjelent ez az ikon.

A Hubnál a kis 2G avagy 3G a mobilhálózati kapcsolatot jelzi, hogy aktív és működő képes. A sziréna ikon a bekötött távfelügyeletet jelöli, illetve látható az akkumulátor szint is, ha esetleg elmenne az áram.

Vannak olyan érzékelők, amik 0-24-ben működnek. Ilyen például a jobb oldalon lévő füst- és vízérzékelők. Ezek folyamatosan készenlétben állnak, hogy bármikor riasszanak, nyilván egy vízszivárgás akkor is megtörténhet, ha mi otthon vagyunk, de nem éles a riasztó.

Az alap ikonokon felül viszonylag ritkán találkozunk a többivel, amikről egy későbbi cikkben fogok beszámolni. Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor keress minket a kapcsolat menüpont alatt, és ha érdekel, hogy hogyan állítsd be a késleltetést, belépéskor, mire figyelj oda, akkor kattints ide a cikkhez.

Hírek, tippek, trükkök, akciók

Vásárold meg a kedvezményes AJAX szettjeink egyikét!