fbpx

Az AJAX riasztó komponensekből épül fel, mint bármelyik másik hasonló termék. Elengedhetetlen egy központi egység, ami lehet az AJAX Hub, Hub Plus vagy éppen Hub 2. Ezek az eszközök kommunikálnak a felhő rendszerrel, illetve a speciális algoritmusokat is ők futtatják. Az AJAX Hubon fut a Malevich operációs rendszer, mely lényegében a többi protokollt futtatja.

AJAX Hub

Az AJAX Hub kommunikál az egyes kiegészítőkkel, az iOS vagy éppen Android alkalmazásban adhatjuk meg, hogy milyen időközzel kapjon választ az egyes érzékelőktől, például ettől is függ az, hogy hány évig használhatunk egy-egy eszközt elemcsere nélkül. Ezen kívül a Hub kommunikál a már említett felhővel és rajta keresztül állíthatjuk be az egyes funkciókat is, mint például a GPS alapján történő riasztás értesítést, a felhasználókat, a csoportokat és persze a távfelügyelettel is ő kommunikál. A Hub Ethernet kapcsolatot használ GSM tartalékkal, ha probléma lenne a fő kommunikációs protokollal. A Hubban lévő ARM processzor kiegészítő erőforrást biztosít a kritikusan fontos feladatokhoz.

A Hub a riasztásokat push értesítések, SMS, vagy telefonhívás formájában képes elküldeni. Egyszerre akár 100 érzékelőt és kiegészítőmodult is csatlakoztathatunk hozzá. Egyidejűleg akár 50 felhasználó és egy távfelügyeleti cég is csatlakozhat a rendszerhez. A Hub rendkívül sok funkcióval rendelkezik, és a Jeveller technológiát használja az egyes eszközök közötti kommunikációra.

Mi az a Jeveller és miért fontos az AJAX esetén?

A vezeték nélküli Jeweller technológia az AJAX egyik fejlett és innovatív megoldása, amely sok újdonságot és előny biztosít a telepítőknek és a végfelhasználóknak. A Jeweller vezeték nélküli technológia lehetővé teszi az AJAX Hub számára, hogy biztonságosan ellenőrizze az összes eszközt akár 2000 méteres körzetben, nyílt területen vagy emeletes létesítményekben. Erre a technológiára épül a Malevich operációs rendszer, mely ha kell, push értesítést küld probléma esetén, például ha zavarják a Jeveller rádiójelét és még rengeteg olyan biztonsági funkcióra képes, ami elengedhetetlen ebben a szegmensben.

Az AJAX egy rendkívül összetett rendszer, ami biztonságtechnikailag a maximumra törekszik. Nem hagy támadható felületet, és a rendkívül fejlett és gyors kommunikációnak köszönhetően azonnal tudjuk, ha probléma van az ingatlanunkban. Érdemes elolvasni, hogy miért válasszuk az AJAX rendszert, illetve ide kattintva kiválaszthatjuk a számunkra megfelelő szettet.